Testaus takaa laadun

Testaamme kaikki lajikkeemme erityisen huolellisesti usean vuoden ajan. Jo ennen virallisia lajikekokeita lajikkeemme ovat omissa jalostajankokeissamme, joita jatkamme samaan aikaan virallisten lajikekokeiden kanssa. Näin saamme koetuloksia riittävästi, jotta lajikeinformaatiomme on mahdollisimman luotettavaa.

muut_orasKattava testaustoimintamme varmistaa jalostustyömme laadukkaan lopputuloksen; oloihimme soveltuvat ja kilpailukykyiset lajikkeet.

Ennen virallisia lajikekokeita Borealin jalostuslinjat käyvät läpi tiukan seulan, joka koostuu suunnitelmallisista, useita vuosia kestävistä kenttäkokeista ja laboratorioanalyyseistä. Vuosittain koeruuduilla tehdään karsintaa ja vain parhaat linjat jatkavat kokeissa seuraavaan vuoteen.

Testausverkkomme kattaa koko Suomen ja koeruutujen määrä nousee vuosittain kymmeniin tuhansiin. Teemme kokeita sekä yksityisten viljelijöiden pelloilla että Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimusasemien koekentillä.

Jalostuslinjat testataan tavoitelajikkeittain määritellyillä viljelyvyöhykkeillä ja kasvuolosuhteissa. Kattava koetoiminta varmistaa tulosten luotettavuuden ja parhaat lajikkeet eri alueille ja käyttötarkoituksiin.