Lajikehakukoneesta viime hetken vinkit kylvövalintoihin

 

oraat_kansi

 

 

 

 

 

 

 

 

Kevään kylvösesongin lähestyessä on aika aloittaa viljelysuunnitelmien viimeistely. Jos juuri se oikea lajike on vielä löytämättä, kannattaa kääntyä lajikehakukoneen puoleen. Borealin lajikehakukone toimii viljelyn suunnittelun apuvälineenä ja sen avulla löytää helposti omalle tilalle parhaiten soveltuvat lajikkeet.

Lajikehakukoneessa sitä oikeaa voi etsiä mm. kasvuajan, käyttötarkoituksen tai vaikkapa lohkon maalajien perusteella. Sitä on helppo käyttää ja valikoimasta löytyvät viljojen lisäksi myös öljykasvit sekä herne.

Lajikevalinta vaikuttaa lopputulokseen

Laadukas kasvintuotanto perustuu ammattitaitoon, huolellisiin viljelytoimenpiteiseen ja erityisesti oikeaan lajikevalintaan. Lajiketta valitessa on hyvä huomioida viljelyvyöhykkeen, kasvulohkon maalajin ja kasvuajan lisäksi myös sadon käyttötarkoitus ja sille asetetut laatuvaatimukset. Lajikkeilla on eroa niin ikään muissakin viljelyvarmuuteen vaikuttavissa tekijöissä kuten korrenlujuudessa ja taudinkestävyydessä.

Suomen pohjoisiin olosuhteisiin jalostetuilla lajikkeilla on satoisuus ja laatu kohdallaan, viljelyvarmuudesta tinkimättä. Valitsemalla kasvuoloihimme soveltuvat ja huolella testatut lajikkeet tiedät varmasti mitä viljelet.

Siirry lajikehakukoneeseen

Tutustu Borealin lajikevalikoimaan