Ruisleipä on maamme kansallisruoka!

19.1.2017

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi suomalaiset valitsivat maallemme kansallisruoan – ruisleivän! Ruisleipä oli kansan suosikki ja kilpailun voittaja 12 finalistin joukosta. Äänestyksen eri vaiheisiin osallistui yhteensä lähes 50 000 suomalaista.

Ruisleivän valinta kansallisruoaksi vahvistaa ruisketjua, kertoo Pro Ruis ry.

– Voitto on upea tunnustus ruisketjulle, joka yhdessä tekee töitä kotimaisen rukiin eteen. Ruis on paitsi koko kansaa, myös viljasektorin toimijoita yhdistävä tekijä. Ruis on suomalaisen ruokakulttuurin sydän. Sen viljely vaatii taitoa ja asiantuntevissa käsissä siitä syntyy makuumme sopivia herkkuja. Rukiin viljelyyn ja kuluttajien tietoisuuteen on panostettava jatkossakin, jotta kansallisruokamme myös pysyy suomalaisena se on terveellistä ja maukasta, sopii monenlaiseen ruokavalioon ja on viljelijälle taloudellisesti kannattava vaihtoehto, kertoo Heli Anttila Pro Ruis yhdistyksestä.

Tiedotteessaan Pro Ruis ry kertoo suomalaisen rukiin saavan oman päivän. Ruispäivää vietetään jatkossa 28.2.

Lue koko tiedote Pro Rukiin sivuilta.